Schlüter®-RENO-T, T-şeklinde bir profildir ve birbirine komşu olan zeminlerde (örneğin seramik, doğal taş zeminler, parke, yapay taş, PVC, laminat vb. arasında), daha sonradan aynı yükseklikte uygulanabilmektedir.
Birbirine komşu olan zeminler arasındaki derz boşluğu, Schlüter®-RENO-T profilinin uygulanabilmesi için öncelikle bir silikonlu yapıştırıcı doldurulmalıdır. Daha sonra, geçiş profilinin derz köşesi derz bölmesine bastırılmaktadır.
Schlüter®-RENO-T, komşu materyallerin üzerini kapatmaktadır ve böylece mekanik etkilerde köşe alanların zarar görmesini engellemektedir.
Schlüter®-RENO-T; pirinç (-TM), alüminyum (-TA), alüminyum naturel mat eloksal (-TAE), paslanmaz çelik (-TE) ve fırçalanmış paslanmaz çelik (-TEB) çeşitlerinde mevcuttur.
Materyal özellikleri ve kullanım alanları
Schlüter®-RENO-T, zemin kaplamasının köşelerini mekanik etkilerden korumaya yarar.
Öngörülen materyal çeşidi, özel durumlarda beklenen kimyasal, mekanik veya diğer çeşitli etkilerde kullanımı için kontrol edilmelidir.
Pirinç materyalde, serbest yüzeylerde havanın etkisi nedeniyle bir oksit tabaka oluşmaktadır ve bu da yüzey renginin koyulaşmasına neden olmaktadır. Nemin veya agresif maddelerin etkisiyle, yüzeyde kuvvetli bir oksitlenme ve lekelenme oluşabilmektedir. Eloksallı alüminyumun yüzeyi agresif maddeler veya zımpara etkisi bulunan unsurlar nedeniyle hasar görebilmektedir.
Schlüter®-RENO-TE ve -TEB, paslanmaz çelikten metal rulolardan V2A (temel materyal 1.4301) bükülmektedir ve böylece profil yapısı, preslenmiş pirinç veya alüminyumdan farklılık göstermektedir. Schlüter®-SCHIENE-E mekanik olarak yüksek derecede etkiye maruz kalabilmektedir. Özellikle kimyasallara, asitlere ya da temizlik maddelerine karşı dayanıklılığın gerekli olduğu alanlarda, kullanıma son derece uygundur.
Schlüter®-RENO-T'nin özel tamir veya bakıma ihtiyacı yoktur. Prinç veya alüminyum üzerindeki oksit tabaka, sıradan temizlik ürünleri ile yok edilebilmektedir fakat yeniden oluşacaktır. Eloksallı tabakalardaki hasarlar, sadece üstünü cilalama yöntemi ile giderilebilmektedir.
Atmosfere veya agresif maddelere maruz kalan paslanmaz çelikten yüzeyler, periyodik olarak hassas bir temizlik maddesinin yardımıyla temizlenmelidir.
Düzenli temizlik sadece paslanmaz çeliğin temiz görüntüsünü korumamakla kalmaz, aynı zamanda korozyon tehdidini de azaltır. Temizlik maddelerinde tuz ruhu veya hidroflorik asit bulunmamalıdır.
Profilin, örneğin çelik gibi diğer materyallrle teması engellenmelidir. Zira bu durum, dış küflenmeye neden olmaktadır. Bu, harç kalıntılarını yok etmek için kullanılan mala veya tel için de geçerlidir.